V sladkorju sem imela še nekaj doma narejenih
arancinov. Za moj okus lepo dopolnijo kakšne sladice, Johnu pa niso preveč
všeč. Bolj mu je bil všeč natur plum cake, gotovo pa se ne bi branil, če bi
bile v njem rozine.
150 g moke
50 g škroba
2 dl jogurta (ali 1,5 dl grškega jogurta in malce
mleka)
3 velika jajca ali 4 normalna
80 g sladkorja (najboljši je tisti, v katerem
počivajo arancini)
1 vaniljin sladkor
1 bio limona
1 pecilni prašek
ščepec soli
1 dl oljčnega olja (v original receptu je sončnično)
nasekljani arancini
Stepemo beljake. Penasto umešamo rumenjake s
sladkorji, dodamo naribano limonino lupinico, jogurt in sol. Previdno vmešamo
še sneg in s pecilnim praškom presejano moko. Na koncu vmešamo še nasekljane
arancine. Testo nalijemo v podolgovat model in ga pečemo 45 minut na 170
stopinjah. V recepturi piše, da prvih 40 minut pečice ne odpiramo. Če bi pekli
biskvit v modelčkih, bi bil čas peke seveda krajši.
Ni komentarjev:
Objavite komentar