sobota, 27. junij 2020

Plum cake z arancini

V sladkorju sem imela še nekaj doma narejenih arancinov. Za moj okus lepo dopolnijo kakšne sladice, Johnu pa niso preveč všeč. Bolj mu je bil všeč natur plum cake, gotovo pa se ne bi branil, če bi bile v njem rozine.



150 g moke

50 g škroba

2 dl jogurta (ali 1,5 dl grškega jogurta in malce mleka)

3 velika jajca ali 4 normalna

80 g sladkorja (najboljši je tisti, v katerem počivajo arancini)

1 vaniljin sladkor

1 bio limona

1 pecilni prašek

ščepec soli

1 dl oljčnega olja (v original receptu je sončnično)

nasekljani arancini

Stepemo beljake. Penasto umešamo rumenjake s sladkorji, dodamo naribano limonino lupinico, jogurt in sol. Previdno vmešamo še sneg in s pecilnim praškom presejano moko. Na koncu vmešamo še nasekljane arancine. Testo nalijemo v podolgovat model in ga pečemo 45 minut na 170 stopinjah. V recepturi piše, da prvih 40 minut pečice ne odpiramo. Če bi pekli biskvit v modelčkih, bi bil čas peke seveda krajši.

 


Ni komentarjev:

Objavite komentar