Tole jed dostikrat najdemo na jedilnih listih
istrskih konob. Če se prav spomnim, sem jo prvič okusila v restavraciji
Vodnjanka v Vodnjanu (zakaj pa je morala napisati, da je Vodnjanka v Vodnjanu,
boste rekli, a že če pogledate sestrski blog živavgostilni, boste videli, da
obstaja še ena Vodnjanka v Puli). Torej v tej v Vodnjanu sem prvič okusila to
pašto pod imenom vodnjanska lazanja.
Istrska klobasica je kot pečenica pri nas, le da je
precej daljša – običajno dolga vsaj pol metra. Tudi to klobaso se najprej
pokuha in potem peče. Če pripravljamo to jed v naši deželi, lahko namesto
istrske klobasice komot uporabimo tudi pečenico.
fuži
oljčno olje
istrska klobasica
mediteranska zelišča (origano, timijan, rožmarin)
poper
Istrsko klobasico kuhamo približno 20 minut in jo
osušimo s papirnatimi brisačkami. Narežemo jo na koščke in prepražimo na že
segretem oljčnem olju. Popramo in dodamo mediteranska zelišča (rožmarin drobno
nasekljamo). Ugasnem ogenj in vmešamo na zob kuhane fuže. Po želji potresemo z
naribanim parmezanom.
Ni komentarjev:
Objavite komentar