nedelja, 26. junij 2022

Fuži z istrsko klobasico in mediteranskimi zelišči

 

Tole jed dostikrat najdemo na jedilnih listih istrskih konob. Če se prav spomnim, sem jo prvič okusila v restavraciji Vodnjanka v Vodnjanu (zakaj pa je morala napisati, da je Vodnjanka v Vodnjanu, boste rekli, a že če pogledate sestrski blog živavgostilni, boste videli, da obstaja še ena Vodnjanka v Puli). Torej v tej v Vodnjanu sem prvič okusila to pašto pod imenom vodnjanska lazanja.

Istrska klobasica je kot pečenica pri nas, le da je precej daljša – običajno dolga vsaj pol metra. Tudi to klobaso se najprej pokuha in potem peče. Če pripravljamo to jed v naši deželi, lahko namesto istrske klobasice komot uporabimo tudi pečenico.




fuži

oljčno olje

istrska klobasica

mediteranska zelišča (origano, timijan, rožmarin)

poper

Istrsko klobasico kuhamo približno 20 minut in jo osušimo s papirnatimi brisačkami. Narežemo jo na koščke in prepražimo na že segretem oljčnem olju. Popramo in dodamo mediteranska zelišča (rožmarin drobno nasekljamo). Ugasnem ogenj in vmešamo na zob kuhane fuže. Po želji potresemo z naribanim parmezanom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar