K biftku sicer odlično gredo samo enostavno
prepražene različne omake. Tokrat pa sem jih pripravila nekoliko manj zdravo, z
nekoliko smetane, ki sem jo dodala prav na koncu, ko je ogenj že ugasnjen.
oljčno olje
mešane gobe
suhi jurčki
česen
peteršilj
poper
sol
maslo
sladka smetana
Suhe jurčke namočimo za kakšne pol ure v vodo. Jih
nasekljamo, vodo prihranimo. Gobe očistimo in narežemo. Na oljčnem olju
prepražimo gobe skupaj s česnom, dodamo še suhe jurčke, nasekljan peteršilj in
poper. Posolimo z občutkom. Vse skupaj zalijem z vodo, v kateri so se namakali
suhi jurčki. Dušimo 20 minut do pol ure. Če je tekočine preveč, zadnjih nekaj
minut pustimo, da povre. Ob koncu vmešamo še kosem masla, ugasnemo ogenj, nato
še sladke smetane. Za goboljubce je to odlična priloga k biftku.
Ni komentarjev:
Objavite komentar