nedelja, 26. junij 2022

Gobova omaka za k biftku

 

K biftku sicer odlično gredo samo enostavno prepražene različne omake. Tokrat pa sem jih pripravila nekoliko manj zdravo, z nekoliko smetane, ki sem jo dodala prav na koncu, ko je ogenj že ugasnjen.



oljčno olje

mešane gobe

suhi jurčki

česen

peteršilj

poper

sol

maslo

sladka smetana

Suhe jurčke namočimo za kakšne pol ure v vodo. Jih nasekljamo, vodo prihranimo. Gobe očistimo in narežemo. Na oljčnem olju prepražimo gobe skupaj s česnom, dodamo še suhe jurčke, nasekljan peteršilj in poper. Posolimo z občutkom. Vse skupaj zalijem z vodo, v kateri so se namakali suhi jurčki. Dušimo 20 minut do pol ure. Če je tekočine preveč, zadnjih nekaj minut pustimo, da povre. Ob koncu vmešamo še kosem masla, ugasnemo ogenj, nato še sladke smetane. Za goboljubce je to odlična priloga k biftku.

Ni komentarjev:

Objavite komentar