Hariso sem že pripravljala v sestrskem blogu
živashranjuje, tokrat sem recept, obogaten še
z rdečo papriko sklenila objaviti tu.
oljčno olje
4 stroki česna
4 čiliji
2 rdeči papriki kozji rog
sol, poper
kumina, koriander
Na malo oljčnega olja in na majhnem ognju prepražimo
na velike kose narezan česen, toliko, da se zmehča, a ne prepeče. Na električni
plošči ali teflonski ponvi spečemo čilije in papriki. Pečene denemo za nekaj
minut v polivinilno vrečko, potem jih olupimo. Olupljene čilije, papriki, česen,
sveže oljčno olje, sol poper in začimbe začimbo sesekljamo v sekljalniku.
Hariso nadevamo v lonček in jo prelijemo z oljčnim oljem. V hladilniku počaka
kar nekaj časa. Njeno obstojnost lahko podaljšujemo tudi na način, da skrbimo,
da je vedno prelita z oljčnim oljem.
Ni komentarjev:
Objavite komentar