četrtek, 9. junij 2022

Harisa

 

Hariso sem že pripravljala v sestrskem blogu živashranjuje, tokrat sem recept, obogaten še z rdečo papriko sklenila objaviti tu.




oljčno olje

4 stroki česna

4 čiliji

2 rdeči papriki kozji rog

sol, poper

kumina, koriander

Na malo oljčnega olja in na majhnem ognju prepražimo na velike kose narezan česen, toliko, da se zmehča, a ne prepeče. Na električni plošči ali teflonski ponvi spečemo čilije in papriki. Pečene denemo za nekaj minut v polivinilno vrečko, potem jih olupimo. Olupljene čilije, papriki, česen, sveže oljčno olje, sol poper in začimbe začimbo sesekljamo v sekljalniku. Hariso nadevamo v lonček in jo prelijemo z oljčnim oljem. V hladilniku počaka kar nekaj časa. Njeno obstojnost lahko podaljšujemo tudi na način, da skrbimo, da je vedno prelita z oljčnim oljem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar