nedelja, 26. junij 2022

Krvavica z repo


V tem blogu sem objavila že nekaj predlogov za kmečko pojedino, a vse so bile pripravljene z zeljem. Tudi matevž s pečenim zeljem sodi v to kategorijo. To pa je prva kmečka pojedina z repo. Dobra kombinacija. Blog sicer objavljam z zamudo, to je bolj zimska jed. A kaj ko v tem hitrem življenju nimam časa, da bi zapisala in objavila sproti.




krvavica

kisla repa

lovorjev list

črn poper v zrnju

Krvavice se pečejo v že ogreti pečici na 180 stopinj kakšno uro. Zadnjih pet minut peke lahko vključimo žar, da se hrustljavo zapečejo.

Kislo repo speremo pod vodo in jo skuhamo z lovorovimi listi in nekaj zrni popra.

Zraven lahko ponudimo kuhan slan krompir, zabeljen z ocvirki. Ali pa matevža – recept najdete v tem blogu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar