Na blogu lahko najdete že več različic kmečke
pojedine. Gre pač zato, da prepletemo okuse mesa, zelja ali repe in priloge iz
žitaric ali krompirja. Tovrstna hrana se prileže posebej pozimi, ko rabimo bolj
krepko hrano za zaščito pred mrazom.
Tokrat je pripravljena z istrsko klobasico,
količina na osebo je navedena v centimetrih, ker je ta mesnina dolga kakšen
meter in se suši zavita okoli lesenih palic, obešenih s stropa. Sušijo jih običajno
skupaj z lovorovimi vejicami.
olivno olje
20 cm istrske klobasice na osebo
250 g kislega zelja na osebo
Klobasico najprej skuhamo in jo obrišemo s
papirnato brisačko. Ajdove žgance pripravimo po domačem receptu. Kislo zelje
speremo in odcedimo. Na večji ponvi na olivnem olju najprej popečemo skuhane
klobase. Pomaknemo jih na stran in ob njih pražimo še kislo zelje, skupaj s
kakšnim lovorovim listom. Na koncu dodamo že ajdove žgance in prepražimo še te.
Ob klobasici dobro tekne nekaj žličk kamniške gorčice. In pa kozarček rdečega.
Ni komentarjev:
Objavite komentar