Ko vam ostane kaj belega primorskega kruha, če
imate kakšno jajčko (tako se reče na Štajerskem) preveč in si želite preproste
sladice, je tale narastek prava rešitev za vas. Danes je bila zame in še vedno
imam na brbončicah prijetno združen okus jajčnega narastka, ruma in mandljev.
2 kosa belega kruha
2 jajci
mleko
šilce ruma
vaniljin sladkor
sladkor v prahu
rozine
mandlji
malo masla za pekač
Kruh narežemo na kockice in ga namočimo s primerno
količino mleka in ruma. Tekočine naj bo ravno prav, da se vpije v kruh in ne
odteka. V to zmes namočimo še oplaknjene rozine. Beljaka stepemo v sneg, ki smo
mu na koncu dodali žlico sladkorja v prahu. Rumenjaka stepemo z žlico sladkorja
v prahu in vaniljinim sladkorjem. V dobro stepeno zmes dodamo še namočen kruh in
zmlete mandeljne. Na koncu previdno vmešamo še stepena beljaka. Pekač namažemo
z maslom, lahko ga posujemo še z drobtinami. Vanj lepo razporedimo pripravljeno
testo. Pečemo pol ure pri 180 stopinjah. Preden narastek postrežemo, ga
posujemo še s sladkorjem v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar