Karamelizirane banane sem pripravila že za
marsikatero priložnost. Bodisi zaradi tega, ker je to sladica, za katero imamo
sestavine skoraj vedno pri roki ali pa zaradi tega, ker moramo porabiti banane.
Ali pa preprosto iz razloga, ker je to slastna sladica. Pa še zdrava je, brez glutena,
nezdrave maščobe in podobnega. Pregrešimo se le pri sladkorju, ki ga dodamo za
prefinjen okus karamele.
kokosova mast
banane
med
belo vino
Banane prerežemo po dolgem in jih položimo v ponev s
polkroglo stranjo na segreto kokosovo mast. Po ravni strani jo med peko
posujemo s sladkorjem. Banano obrnemo in jo popečemo še po posladkani strani. Banane
položimo na krožnik, na katerem jih bomo servirali, v ponvi pa zamešamo še med
z belim vinom in ga prelijemo preko banan. Zraven gre dobro kakšna kepica vaniljinega
sladoleda ali pa stepena smetana. Lahko tudi oboje.
Ni komentarjev:
Objavite komentar