nedelja, 3. november 2013

Karamelizirane banane z medom in belim vinom

Karamelizirane banane sem pripravila že za marsikatero priložnost. Bodisi zaradi tega, ker je to sladica, za katero imamo sestavine skoraj vedno pri roki ali pa zaradi tega, ker moramo porabiti banane. Ali pa preprosto iz razloga, ker je to slastna sladica. Pa še zdrava je, brez glutena, nezdrave maščobe in podobnega. Pregrešimo se le pri sladkorju, ki ga dodamo za prefinjen okus karamele.


kokosova mast
banane
med
belo vino

Banane prerežemo po dolgem in jih položimo v ponev s polkroglo stranjo na segreto kokosovo mast. Po ravni strani jo med peko posujemo s sladkorjem. Banano obrnemo in jo popečemo še po posladkani strani. Banane položimo na krožnik, na katerem jih bomo servirali, v ponvi pa zamešamo še med z belim vinom in ga prelijemo preko banan. Zraven gre dobro kakšna kepica vaniljinega sladoleda ali pa stepena smetana. Lahko tudi oboje.

Ni komentarjev:

Objavite komentar