Divjimi
šparglji in kuhanim pršutom. Kuhali smo že pljukance s šparglji, tokrat pa
smo jim dodali še kuhan pršut, ki jih lepo dopolni z okusom. Testenine na sliki
pravzaprav niso pljukanci, ampak podobna vrsta istrske testenine – reskice.
Testo je namreč enako, le oblika nekoliko drugačna.
Na osebo
100 g pljukancev
osem divjih špargljev
rezina kuhanega pršuta
oljčno olje
sol poper
pol deci belega vina
Špargljem odstranimo olesenele dele (in jih
prihranimo za juho), mehkejše dele narežemo na centimetrske koščke, pet
centimetrske vršičke denemo na poseben kupček. Na oljčnem olju prepražimo na
rezine narezan kuhan pršut in ga denemo na stran. Na isto olje denemo centimetrske
koščke špargljevih stebelc, premešamo, zalijemo z vinom in nekaj vode,
popopramo in posolimo ter kuhljamo deset minut, da povre skoraj vsa tekočina. Dodamo
še špargljeve vršičke in prepražen pršut in kuhamo na majhnem ognju še pet
minut. Medtem smo skuhali testenine. Odcedimo jih in vmešamo v omako. Nadevamo
na krožnike in pokapljamo z boljšim oljčnim oljem. To je vse. Samo še kozarček
istrske malvazije in okusi bodo popolni.
Ni komentarjev:
Objavite komentar