sobota, 11. april 2015

Biskvit s sivko

Masleni biskvit, ki je osnova tej sladici, je bil prva vrsta biskvita, katerega pripravo sem osvojila v mladih letih. Pripravljala sem ga na različne načine – s čokolado, sadjem, kot marmorni kolač – in vedno v istem okroglem pekaču z luknjo, v katerem sem spekla tudi tega s sivko. Preplet okusov vaniljinega biskvita in sivke je super kombinacija. Priporočam!


4 jajca
15 dkg sladkorja
1 vaniljin sladkor
10 dkg moke
10 dkg masla
posušeni cvetovi sivke
šilce sivkinega likerja (če ga imamo pri roki, ni pa nujno)
sladkor v prahu
Beljake stepemo v sneg. Penasto zmešamo rumenjake s sladkorjema, nežno vpotegnemo presejano moko in sneg. Dodamo stopljeno, a malo ohlajeno maslo in na koncu še sivkin liker in cvetove sivke. Testo vlijemo v pomaščen in pomokan pekač in ga pečemo približno 20 minut na 180 stopinjah. odvisno od pekača in pečice. Zvrnemo ga iz modla in posujemo s sladkorjem v prahu. Ponudimo ga lahko s sivkinim likerjem. Po tem desertu bomo zaradu zdravilnih učinkov sivke bolj umirjeni in sproščeni.


Ni komentarjev:

Objavite komentar