Masleni biskvit, ki je osnova tej sladici, je bil
prva vrsta biskvita, katerega pripravo sem osvojila v mladih letih.
Pripravljala sem ga na različne načine – s čokolado, sadjem, kot marmorni kolač
– in vedno v istem okroglem pekaču z luknjo, v katerem sem spekla tudi tega s
sivko. Preplet okusov vaniljinega biskvita in sivke je super kombinacija.
Priporočam!
4 jajca
15 dkg sladkorja
1 vaniljin sladkor
10 dkg moke
10 dkg masla
posušeni cvetovi sivke
šilce sivkinega likerja (če ga imamo pri roki, ni
pa nujno)
sladkor v prahu
Beljake stepemo v sneg. Penasto zmešamo rumenjake s
sladkorjema, nežno vpotegnemo presejano moko in sneg. Dodamo stopljeno, a malo
ohlajeno maslo in na koncu še sivkin liker in cvetove sivke. Testo vlijemo v
pomaščen in pomokan pekač in ga pečemo približno 20 minut na 180 stopinjah.
odvisno od pekača in pečice. Zvrnemo ga iz modla in posujemo s sladkorjem v
prahu. Ponudimo ga lahko s sivkinim likerjem. Po tem desertu bomo zaradu zdravilnih učinkov sivke bolj umirjeni in
sproščeni.
Ni komentarjev:
Objavite komentar