Še vedno iščem idealen biskvit za tovrstne kolače.
Tisti, ki imajo veliko jajc in malo moke so preveč prožni, tisti z veliko masla
premastni, tisti z veliko moke in mleka prekompaktni, jogortov biskvit je tudi
nekako specifičen. Tudi tale recept, ki sem ga izbrskala iz spleta še ni optimalen.
Je pa bil eden v nizu poskusov. Kakršen koli je že bil, so mu doma narejeni
arancini dali poseben čar. Mediteransko navdahnjeno pecivo je vedno nekaj
posebnega.
400 g moke
150 g masla sobne temperature
200 g sladkorja
6 jajc sobne temperature
1 vaniljin sladkor
2 žlici kakava
1,5 dl mleka
0,5 dl ruma
2 zvrhani žlici nasekljanih arancinov
ščep soli
sladkor v prahu za posip
Arancine namočimo v rum. Stepemo beljake. V posebni
posodi penasto umešamo še rumenjake, maslo in oba sladkorja. Vmešamo še mleko
in ščep soli. Nato postopoma dodajamo presejano moko in sneg. stepemo
rumenjake, maslo, sladkorja, dodamo mleko, ščep soli. Na koncu vmešamo še rum z
namočenimi arancini. Nalijemo v namaščen in z moko potresen model in pečemo na
180 stopinjah približno 40 minut. Odvisno od pečice in oblike pekača.
Ni komentarjev:
Objavite komentar