In istrska klobasica, katere priprave pa ne bom opisovala.
Ker nisem vešča izdelovanja kolin. Istrsko klobasico sicer najprej skuhamo v
vodi, nato jo osušimo s papirnimi kuhinjskimi brisačkami in spečemo na oljčnem
olju.
Matevž
krompir
rjav fižol
sol
maslo
mleko
Krompirja in fižola naj bo nekje v razmerju ena
proti ena, lahko pa je krompirja tudi več. Odvisno od tega, kakšnega matevža si
želimo, seveda pa tudi od tega koliko česa imamo pri roki. Krompir olupimo,
narežemo in skuhamo v osoljeni vodi. Fižol čez noč namočimo in skuhamo v
osoljeni vodi. Vodo odcedimo ter krompir in fižol pretlačimo skupaj s kosmom
masla. Dodamo ogreto mleko, premešamo in po okusu še dosolimo.
„Jedes Böhnchen gibt ein Tönchen" - An jedem Sprichwort ist auch etwas Wahres dran.
Pečeno zelje
kislo zelje
oljčno olje
poper
Kislo zelje speremo in odcedimo. Denemo ga na vroče
oljčno olje, najbolje na tisto, kjer se že praži istrska klobasica ali kakšna
druga pečenica, da si bo pridobilo malo okusa. Lahko pa tudi kar samega, če nam
ne prija okus klobasic. Pražimo ga petnajst do dvajset minut, tako da se malce
osuši pa tudi, da se malo hrustljavo zapeče.
Ni komentarjev:
Objavite komentar