sreda, 8. april 2015

Matevž in pečeno zelje

In istrska klobasica, katere priprave pa ne bom opisovala. Ker nisem vešča izdelovanja kolin. Istrsko klobasico sicer najprej skuhamo v vodi, nato jo osušimo s papirnimi kuhinjskimi brisačkami in spečemo na oljčnem olju.


Matevž
krompir
rjav fižol
sol
maslo
mleko
Krompirja in fižola naj bo nekje v razmerju ena proti ena, lahko pa je krompirja tudi več. Odvisno od tega, kakšnega matevža si želimo, seveda pa tudi od tega koliko česa imamo pri roki. Krompir olupimo, narežemo in skuhamo v osoljeni vodi. Fižol čez noč namočimo in skuhamo v osoljeni vodi. Vodo odcedimo ter krompir in fižol pretlačimo skupaj s kosmom masla. Dodamo ogreto mleko, premešamo in po okusu še dosolimo.
„Jedes Böhnchen gibt ein Tönchen" - An jedem Sprichwort ist auch etwas Wahres dran.

Pečeno zelje
kislo zelje
oljčno olje
poper

Kislo zelje speremo in odcedimo. Denemo ga na vroče oljčno olje, najbolje na tisto, kjer se že praži istrska klobasica ali kakšna druga pečenica, da si bo pridobilo malo okusa. Lahko pa tudi kar samega, če nam ne prija okus klobasic. Pražimo ga petnajst do dvajset minut, tako da se malce osuši pa tudi, da se malo hrustljavo zapeče.

Ni komentarjev:

Objavite komentar