sobota, 11. april 2015

Pljukanci s šparglji, pršutom in parmezanom

V temle blogu sem že pisala o pljukancih s šparglji in pršutom, a z drugačnimi osnovnimi omakami. Tokrat sem dodala malce sladke smetane in naribanega parmezana, ki sta lepo zaokrožila prepleten okus divjih špargljev in pršuta.


Na osebo
100 g pljukancev
osem divjih špargljev
rezina kuhanega pršuta
oljčno olje
sol poper
pol deci belega vina
malo sladke smetane
nariban parmezan
Špargljem odstranimo olesenele dele (in jih prihranimo za juho ali špargljevo žganje), mehkejše dele narežemo na centimetrske koščke, pet centimetrske vršičke denemo na poseben kupček. Na oljčnem olju prepražimo na rezine narezan kuhan pršut in ga denemo na stran. Na isto olje denemo centimetrske koščke špargljevih stebelc, premešamo, zalijemo z vinom in nekaj vode, popopramo in posolimo ter kuhljamo deset minut, da povre skoraj vsa tekočina. Dodamo še špargljeve vršičke in prepražen pršut in kuhamo na majhnem ognju še pet minut. Vmešamo še ravno prav sladke smetane. Medtem smo skuhali testenine. Odcedimo jih in vmešamo v omako skupaj z naribanim parmezanom. Ponudimo s kozarčkom istrske malvazije, če lovimo okus špargljev, lahko pa tudi refoška, če bi se raje približali pršutu.


Ni komentarjev:

Objavite komentar