Zadnjič, ko sem bila v Trstu sem
se ob kavi na Trgu enotnosti spet pokusila penasto mehke sendvičke, ki se jih v glavnem spomnim iz
italijanskih doživetij, podobne sem jedla tudi v Londonu, pa tudi na
Cipru, kjer so bili postreženi s krompirjevimi cekinčki (čipsom). Zato sem ob
zadnjem obisku pri najboljšem sosedu ročno poiskala že narezane in obrezane
plošče penastega kruha in kakšen teden čakala, da bo vsa družina doma in
pripravim tramezzinčke. Že vnaprej sem vedela, da bodo eni z lososom, drugi pa
morda z mortadelo ali pršutom. Zraven pa ponudimo kakšno penino, še bolje pa
Gingerino ali pa sok s Camparijem.
kruh za tramezzine
philadelphia sir ali maslo
philadelphia sir ali maslo
rezine dimljenega lososa
trdo kuhana jajčka
listi koromača (če je sezona)
Kruhovo ploščo namažemo s
philadelphijo ali maslom in jo obložimo s plastjo dimljenega lososa. Na prvo
plast nadeva spet denemo kruh in ga namažemo, nanj nadevamo na kolobarčke
narezana trdo kuhana jajčka, še nekaj lososa in za okus nekaj lističev
koromača. Vse skupaj prekrijemo spet s plastjo kruha in narežemo na rezine.
Lahko tudi na trikotne.
Ni komentarjev:
Objavite komentar