ponedeljek, 20. april 2015

Tramezzini z lososom

Zadnjič, ko sem bila v Trstu sem se ob kavi na Trgu enotnosti spet pokusila penasto mehke  sendvičke, ki se jih v glavnem spomnim iz italijanskih doživetij, podobne sem jedla tudi v Londonu, pa tudi na Cipru, kjer so bili postreženi s krompirjevimi cekinčki (čipsom). Zato sem ob zadnjem obisku pri najboljšem sosedu ročno poiskala že narezane in obrezane plošče penastega kruha in kakšen teden čakala, da bo vsa družina doma in pripravim tramezzinčke. Že vnaprej sem vedela, da bodo eni z lososom, drugi pa morda z mortadelo ali pršutom. Zraven pa ponudimo kakšno penino, še bolje pa Gingerino ali pa sok s Camparijem.


kruh za tramezzine
philadelphia sir ali maslo
rezine dimljenega lososa
trdo kuhana jajčka
listi koromača (če je sezona)

Kruhovo ploščo namažemo s philadelphijo ali maslom in jo obložimo s plastjo dimljenega lososa. Na prvo plast nadeva spet denemo kruh in ga namažemo, nanj nadevamo na kolobarčke narezana trdo kuhana jajčka, še nekaj lososa in za okus nekaj lističev koromača. Vse skupaj prekrijemo spet s plastjo kruha in narežemo na rezine. Lahko tudi na trikotne.

Ni komentarjev:

Objavite komentar