petek, 13. november 2015

Batati z zelenjavo v pečici

Soseda v Istri nam je nekega dne prinesla tudi naročje batatov, sladkega krompirja in dejala, da »se to peče«. Držala sem se njenega vodila in batate spekla v pečici, skupaj s še nekaj sezonske evropske zelenjave. Saj veste, v uniji je sezona vse leto, saj raste v rastlinjakih na nekem pač substratu. Zelenjava brez okusa, ki jo države EU uspešno prodajajo tudi v Afriki in tako povzročajo, da tam sploh nimajo več samopreskrbe, lastne prehranske varnosti na osnovi avtohtonih naravnih pogojev. No to je bilo o zelenjavi in ne o batatih, ki so jih pridelale pridne istrske roke in so zrastli v naravnih pogojih. Podobnost slike s tisto v prejšnjem blogu je zgolj naključna.


oljčno olje
sladek krompir
korenje
čebula
česen
bučke
in še kakšna zelenjava
sol

Batate in zelenjavo očistimo in narežemo na velike kose. Naložimo jih v pekač, ki smo ga namastili z oljčnim oljem in pečemo kakšnih 40 minut na 180 stopinjah. Posolimo z grobo morsko soljo in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar