Soseda v Istri nam je nekega dne
prinesla tudi naročje batatov, sladkega krompirja in dejala, da »se to peče«.
Držala sem se njenega vodila in batate spekla v pečici, skupaj s še nekaj
sezonske evropske zelenjave. Saj veste, v uniji je sezona vse leto, saj raste v
rastlinjakih na nekem pač substratu. Zelenjava brez okusa, ki jo države EU
uspešno prodajajo tudi v Afriki in tako povzročajo, da tam sploh nimajo več
samopreskrbe, lastne prehranske varnosti na osnovi avtohtonih naravnih pogojev.
No to je bilo o zelenjavi in ne o batatih, ki so jih pridelale pridne istrske
roke in so zrastli v naravnih pogojih. Podobnost slike s tisto v prejšnjem blogu je zgolj naključna.
oljčno olje
sladek krompir
korenje
čebula
česen
bučke
in še kakšna zelenjava
sol
Batate in zelenjavo očistimo in
narežemo na velike kose. Naložimo jih v pekač, ki smo ga namastili z oljčnim
oljem in pečemo kakšnih 40 minut na 180 stopinjah. Posolimo z grobo morsko
soljo in postrežemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar