ponedeljek, 16. november 2015

Rizi bizi

Ali Riži biži, kot je najbrž bolj prav. Tako prilogo iz riža in graha imenuje tudi mojster Ivačič. Tegale sem skuhala iz glave, čeprav sem se potem ubadala z vprašanjem, če ne bi moralo biti v rizi biziju tudi malo čebulice ali česna. Preverjanje v Ivačičevi kuharski knjigi mi je potrdilo, da je me je intuicija vodila po pravi poti. Tudi veliki kuhar namreč pravi, da zmešamo dušen riž in grah, lahko pa dodamo še malce petršilja.


Na osebo (za prilogo)
60 g riža
enak volumen graha
vode za dva volumna riža
sol
peteršilj

Riž denemo v vrelo vodo, dodamo grah, posolimo in kuhamo približno 20 minut – toliko, da je riž kuhan. Vmešamo še sesekljan peteršilj in z zajemalko oblikujemo polkrogle.

Ni komentarjev:

Objavite komentar