ponedeljek, 16. november 2015

Goveji zrezki v gorčični omaki

Zrezke na podoben način sem že pripravljali v temle blogu. Tokrat sem dodala še gorčice, ki da omaki poseben okus. Lahko bi ji na koncu dodala še kanček sladke smetane. Tokrat je nisem, pustila sem, da prevladajo osnovni okusi.


Za 4 osebe
oljčno olje
4 zrezki mlade govedi
sol
poper
gorčica
po želji en krompir za zgostitev omake
Zrezke posolimo in popopramo, najbolje s sveže mletim poprom. Po eni strani jih premažemo z gorčico. Na vročem oljčnem olju najprej popečemo stran brez gorčice, nato še drugo. Zrezke zalijemo z vodo in po želji v omako naribamo 1 krompir. Zrezke kuhamo kakšno uro.

Postrežemo jih lahko z rižem, pire krompirjem ali širokimi rezanci. Jaz sem jih tokrat z rizi bizijem.

Ni komentarjev:

Objavite komentar