ponedeljek, 2. november 2015

Krostata s kutinami

V tem blogu lahko najdemo krostato, v katero smo deli kutine skupaj z jabolki. Tokrat pa sem spekla to sladico izključno s kutinami. Pripravila sem jo nekoliko drugače kot prejšnje različice – jajčno zmes sem polila neposredno na testo, nanjo naložila kutine in posula s kristalnim sladkorjem. Torej nobenega kompliciranja s peko najprej sadja, potem prelivanja z jajčno zmesjo in nazadnje posipanja s kristalnim sladkorjem. Torej vse skupaj samo enkrat v pečico.


Za pekač premera 28 cm
1 plošča kupljenega listnatega testa
6 sadežev kutin
2 jajci
2 dl sladke smetane
1 vaniljin sladkor
cimet
2 žlici sladkorja

Testo razvaljamo v krog, ga denemo v pekač za pite ali torte tako, da je ob robu kakšne 3 cm testenega roba. Kutine olupimo in izrežemo del s pečkami ter jih narežemo na krhlje. Z mešalnikom razžvrkljamo jajca, skupaj s sladko smetano, vaniljinim sladkorjem in cimetom. Test večkrat prebodemo z vilicami, nanj nalijemo jajčno zmes, in naložimo kutinove krhlje. Vse skupaj posujemo s kristalnim sladkorjem in pečemo  na 180 stopinjah 30 – 40 minut – čas pečenja je odvisen od pečice.

Ni komentarjev:

Objavite komentar