V tem blogu lahko najdemo
krostato, v katero smo deli kutine skupaj z jabolki. Tokrat pa sem spekla to
sladico izključno s kutinami. Pripravila sem jo nekoliko drugače kot prejšnje
različice – jajčno zmes sem polila neposredno na testo, nanjo naložila kutine
in posula s kristalnim sladkorjem. Torej nobenega kompliciranja s peko najprej
sadja, potem prelivanja z jajčno zmesjo in nazadnje posipanja s kristalnim
sladkorjem. Torej vse skupaj samo enkrat v pečico.
Za pekač premera 28 cm
1 plošča kupljenega listnatega testa
6 sadežev kutin
2 jajci
2 dl sladke smetane
1 vaniljin sladkor
cimet
2 žlici sladkorja
Testo razvaljamo v krog, ga denemo v pekač za pite ali
torte tako, da je ob robu kakšne 3 cm testenega roba. Kutine olupimo in
izrežemo del s pečkami ter jih narežemo na krhlje. Z mešalnikom razžvrkljamo
jajca, skupaj s sladko smetano, vaniljinim sladkorjem in cimetom. Test večkrat prebodemo
z vilicami, nanj nalijemo jajčno zmes, in naložimo kutinove krhlje. Vse skupaj
posujemo s kristalnim sladkorjem in pečemo na 180 stopinjah 30 – 40 minut – čas pečenja
je odvisen od pečice.
Ni komentarjev:
Objavite komentar