Nekje na spletu, če se prav
spomnim na okusno.je, sem slučajno naletela na mesne kroglice, mislim, da to
pot italijanske. V tem receptu so vanje dali tudi 2 žlici naribanega parmezana.
Jaz sem ga izpustila, ker sem kroglice pripravila s pečenimi batati in drugo
zelenjavo, pa so se mi okusi bolje sestavili brez parmezana. Švedske Köttbullar, ki smo jih že pripravljali v tem blogu, so pečene v
ponvi, imajo pa tudi značilno omako ,(ki jo nekateri pripravljajo iz piva).
Za 4 osebe
300 g mlete govedine
30 g drobtin
3 žlice mleka
1 jajce
3 stroki česna
½ manjše čebule
svež peteršilj
svež rožmarin
sol
poper
oljčno olje
Preko drobtin vlijemo mleko, ko se
napijejo, dodamo razžvrkljano jajce, meso, drobno nasekljana česen in čebulo
ter drobno narezane začimbe. Popramo in solimo, premešamo, oblikujemo kroglice
in jih zložimo na naoljen pekač. Pečemo okoli 40 minut na 180 stopinjah.
Ni komentarjev:
Objavite komentar