Najprej sem imela napisano »piščančji
file z gobovo omako«. A v bistvu ne gre za omako, pa tudi piščančji file tu ni
bistven. Glavne so gobice, ki so pečene in dušene kar na olju, brez dodane
vode. Na koncu malo zapečene, tako da jim da hrustljajoč občutek še poseben
čar. John je bil nad tako pripravljenimi gobicami navdušen.
piščančji file
sol, poper
oljčno olje
malo čebule in česna
gobice
sveže mediteranske začimbe
svež peteršilj
malo belega vina
malo sladke smetane
Piščančji file za nekaj ur
mariniramo s soljo in sveže mletim poprom v oljčnem olju. Opečemo ga v ponvi, malce
pomaknemo na stran in v isti ponvi na oljčnem olju prepražimo še nasekljano
čebulo in na lističe narezan česen. Na čebulo vržemo gobe (lahko tudi
zamrznjene). Mi smo imeli zamrznjene zajčke. Posolimo, popramo in začinimo.
Pražimo nekaj minut, dodamo nekaj belega vina, ki naj izpari. Potem še pražimo
kakšnih 10 – 20 minut, odvisno od vrste gob. Meso se ves ta čas praži poleg.
Piščančje meso mora biti namreč dobro prepečeno (to itak veste). Prav na koncu, ko smo ponev že odstavili od štedilnika, po gobicah zakrožimo še malo sladke smetane.
Poleg smo postregli pire krompir.
Ni komentarjev:
Objavite komentar