torek, 2. avgust 2016

Grške smokvice

Idejo sem dobila iz bazilikine knjige receptov, ki jo je mlajša hči prinesla v Istro z namenom, da bi spekli kakšno pito. Zaradi vročine in dejstva, da je krhko testo malo težje za želodec, smo testo opustili in pripravili samo tisto, kar je opisano kot nadev na piti. Dobili smo lahko svežo sladico, primerno za vroče dni. Namesto melase, ki je v originalnem receptu, sem zmešala malo ruma in trsnega sladkorja.



500 g grškega jogurta
2 žlici medu
5 fig
nekaj svežih lističev melise
1 žlica trsnega sladkorja
1 žlica ruma

Grški jogort zmešamo z medom in ga nalijemo v kozarčke. Fige narežemo na krhlje in jih nadevamo na jogurt. Prelijemo jih z rumom, v katerega smo vmešali trsni sladkor. Po vrhu zataknemo še lističe sveže melise.

Ni komentarjev:

Objavite komentar