Marjuča Offizia pravi, da je najboljša pečena v
pečici oziroma na žaru ali ocvrta, nikakor pa ne kuhana. Piše tudi, da če
bradača pečemo na žaru, mu ne odstranimo lusk, le očistimo posolimo, premažemo
z oljem in spečemo. Recept na neki hrvaški strani pa je predlagal čiščenje lusk
in oljenje pred peko na žaru. John je luske odstranil, trlje naoljil in spekel
na žaru.
Pri peki na gradelah moramo biti sicer zelo
pazljivi, ker ima trlja tanko kožo in se lepi na rešetke. Sicer pa ima izjemno
okusno meso, ki spominja malo na meso rakov.
trlje
oljčno olje
rožmarinova vejica
groba morska sol
Trlje očistimo, tudi lusk in jih naoljimo. Denemo
jih na ne prevroč žar in jih pečemo 5 - 10 minut na vsaki strani (odvisno, kako
velike so). Med peko jih mažemo z oljčnim oljem z rožmarinovo vejico. Pri
obračanju in jemanju dol moramo biti izjemno previdni, da ribe ohranimo kolikor
toliko cele.
Ni komentarjev:
Objavite komentar