sreda, 10. avgust 2016

Trlje na žaru

Marjuča Offizia pravi, da je najboljša pečena v pečici oziroma na žaru ali ocvrta, nikakor pa ne kuhana. Piše tudi, da če bradača pečemo na žaru, mu ne odstranimo lusk, le očistimo posolimo, premažemo z oljem in spečemo. Recept na neki hrvaški strani pa je predlagal čiščenje lusk in oljenje pred peko na žaru. John je luske odstranil, trlje naoljil in spekel na žaru.
Pri peki na gradelah moramo biti sicer zelo pazljivi, ker ima trlja tanko kožo in se lepi na rešetke. Sicer pa ima izjemno okusno meso, ki spominja malo na meso rakov.


trlje
oljčno olje
rožmarinova vejica
groba morska sol
Trlje očistimo, tudi lusk in jih naoljimo. Denemo jih na ne prevroč žar in jih pečemo 5 - 10 minut na vsaki strani (odvisno, kako velike so). Med peko jih mažemo z oljčnim oljem z rožmarinovo vejico. Pri obračanju in jemanju dol moramo biti izjemno previdni, da ribe ohranimo kolikor toliko cele.


Ni komentarjev:

Objavite komentar