Legendarni Maple with wallnuts je sicer od Schollerja
in za moj okus še vedno ostaja zmagovalec sladoledov tega okusa. Tale je jajčna
varianta in zato ni optimalen. Smo ga pa pripravili doma in ima zato svoj čar.
2 dl mleka
2 dl sladke smetane
4 rumenjaki
3 žlice sladkorja v prahu
1 vaniljin sladkor
šcepec soli
½ dl javorjevega sirupa
pest orehov
½ dl javorjevega sirupa
Mleko s šcepcem soli segrejemo v bain marie, a ne do vretja. Vanj počasi
vmešamo rumenjake stepene s sladkorji in kuhljamo ob stalnem mešanju, a ne do
vretja, da se masa zgosti. Zmes ohladimo, vanjo dodamo stepene smetane in
javorjev sirup. Maso dobro premešamo in jo počasi vlijemo v aparat za pripravo
sladoleda. Orehe na kratko popečemo v pečici na peki papirju. Denemo jih v
kozico skupaj s preostankom javorjevega sirupa in mešamo na majhnem ognju.
Ohlajene orehe s sirupom (vse je še nekoliko tekoče in mokro), vmešamo v
narejen sladoled. Najbolje ga je pojesti takoj, ko je narejen, če pa ga
slučajno še kaj ostane, ga nadevamo v plastične posode in zamrznemo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar