torek, 2. avgust 2016

Kruhki

Pri vseh objavah včasih niti ne vem več, katere recepte sem že zapisala v blog in katere ne. Pa v navdušenju naredim fotografijo še preden preverim v blogu, če je kaj podobnega že objavljenega. Ko je fotka že narejena, pa še objavim, da je ne zavržem kar tako.
Malo sem pogledala nazaj in se spomnila, da sem objavila že recepte za tople, česnove in pečene kruhke. V bistvu gre povsod za enak princip, kose belega ali koruznega kruha obložimo s tistim, kar imamo pri roki. Pri kruhkih torej ne gre za kakšno sofisticirano recepturo, bolj za idejo, kaj lahko naredimo, če doma nimamo ničesar posebnega, želeli pa bi si pripraviti okusen prigrizek. Najbolj se prileže zvečer na kakšnem balkonu s pogledom na kulturno krajino, ob svetlobi zahajajočega sonca in soju vrtne sveče, ob rahlem večernem vetrcu in prvem oglašanju čuka. In seveda ob kozarcu črnega vina.


Na sliki lahko najdete štiri vrste kruhkov.
Prvega z dimljenim sirom.
Drugega s slanim inčunom, sirom in paradižničkom.
Tretjega s paradižnikom in rožmarinom.
In četrtega z oljčnim oljem, stisnjenim česnom, naribanim parmezanom in celimi olivami.
Sicer pa imamo nešteto možnosti.
Moj priljubljen je tudi z zmešanimi nasekljanimi v olje vloženimi suhimi paradižniki in kaprami.
Odličen je tudi z nasekljanimi črnimi olivami in oljčnim oljem.
Izjemen je tudi nasekljan paradižnik z baziliko in oljčnim oljem.
Zadnjič sem bila navdušena tudi nad drobno nasekljano papriko, naribanim parmezanom in oljčnim oljem.

Skratka možnosti je veliko, le domišljijo je treba imeti in v mislih prej na brbončicah sestaviti okuse.

Ni komentarjev:

Objavite komentar