Pri vseh objavah včasih niti ne vem več, katere
recepte sem že zapisala v blog in katere ne. Pa v navdušenju naredim fotografijo
še preden preverim v blogu, če je kaj podobnega že objavljenega. Ko je fotka že
narejena, pa še objavim, da je ne zavržem kar tako.
Malo sem pogledala nazaj in se spomnila, da sem
objavila že recepte za tople, česnove in pečene kruhke. V bistvu gre povsod za
enak princip, kose belega ali koruznega kruha obložimo s tistim, kar imamo pri
roki. Pri kruhkih torej ne gre za kakšno sofisticirano recepturo, bolj za
idejo, kaj lahko naredimo, če doma nimamo ničesar posebnega, želeli pa bi si
pripraviti okusen prigrizek. Najbolj se prileže zvečer na kakšnem balkonu s
pogledom na kulturno krajino, ob svetlobi zahajajočega sonca in soju vrtne
sveče, ob rahlem večernem vetrcu in prvem oglašanju čuka. In seveda ob kozarcu
črnega vina.
Na sliki lahko najdete štiri vrste kruhkov.
Prvega z dimljenim sirom.
Drugega s slanim inčunom, sirom in paradižničkom.
Tretjega s paradižnikom in rožmarinom.
In četrtega z oljčnim oljem, stisnjenim česnom,
naribanim parmezanom in celimi olivami.
Sicer pa imamo nešteto možnosti.
Moj priljubljen je tudi z zmešanimi nasekljanimi v
olje vloženimi suhimi paradižniki in kaprami.
Odličen je tudi z nasekljanimi črnimi olivami in
oljčnim oljem.
Izjemen je tudi nasekljan paradižnik z baziliko in
oljčnim oljem.
Zadnjič sem bila navdušena tudi nad drobno
nasekljano papriko, naribanim parmezanom in oljčnim oljem.
Skratka možnosti je veliko, le domišljijo je treba
imeti in v mislih prej na brbončicah sestaviti okuse.
Ni komentarjev:
Objavite komentar