nedelja, 15. januar 2017

Karifijolčno karfijolčna juha

Cvetačno cvetačna juha. Takšno ime, ker je gosti del narejen iz cvetačnih listov in stržena, v njem pa so beli cvetačni cvetovi. Juha je bila odlična in prav škoda bi bilo zavreči čvrste liste, ki obdajajo cvetačo. In to v časih, ko se že zavedamo vrednosti vsakega grižljaja hrane.
Fotografija ni uspela, ker je bila že slaba svetloba. Nadoknadim prihodnjič.


1 glava cvetače
oljčno olje
10 g masla
4 stroki česna
sol, poper
majaron
na koncu lahko malo mleka

Na oljčnem olju in maslu na hitro prepražimo stroke česna, da zadišijo (pazimo, da ne porjavijo), potem dodamo narezane liste in stržen cvetače, ter vse skupaj zalijemo z vodo, toliko da je vse skupaj pokrito. Ko so listi mehki, juho sesekljamo s paličnim mešalnikom in vanjo denemo še cvetačne cvetove ter kuhamo do mehkega. Ne preveč, da ne bi začeli razpadati. Na koncu lahko dodamo na juho v krožniku še krožen brizg mleka.

Ni komentarjev:

Objavite komentar