ponedeljek, 23. januar 2017

Pirina pita z jabolki

To je bolj zdrava različica pite. Testo sicer pride malo trše zaradi polnozrnate moke, pa tudi učinek je malo manj sladek, ker na nadevu ni dodanega sladkorja.


Testo (pekač premera 26 cm):
230 g pirine polnozrnate moke
ščep soli
½ žličke pecilnega praška
2 žlici trsnega sladkorja
100 g masla ali margarine
2 rumenjaka
2 žlici mrzle vode
2 žlici sladke smetane
Nadev:
6 jabolk
rozine

Iz sestavin umesimo gladko testo in ga denemo zavitega v folijo za vsaj pol ure na počitek v hladilnik. Testo tenko razvaljamo, z njim obložimo namaščen model, na dnu ga večkrat prebodemo z vilicami in obložimo z naribanimi jabolki, zmešanimi z rozinami. Iz preostalega testa naredimo mrežo po vrhu pite. Pečemo pol ure pri 180 stopinjah. Če je kaj ostane, je prihodnji dan pita še boljša.

Ni komentarjev:

Objavite komentar