To je bolj zdrava različica pite. Testo sicer pride
malo trše zaradi polnozrnate moke, pa tudi učinek je malo manj sladek, ker na
nadevu ni dodanega sladkorja.
Testo (pekač
premera 26 cm):
230 g pirine polnozrnate moke
ščep soli
½ žličke pecilnega praška
2 žlici trsnega sladkorja
100 g masla ali margarine
2 rumenjaka
2 žlici mrzle vode
2 žlici sladke smetane
Nadev:
6 jabolk
rozine
Iz sestavin umesimo gladko testo in ga denemo
zavitega v folijo za vsaj pol ure na počitek v hladilnik. Testo tenko
razvaljamo, z njim obložimo namaščen model, na dnu ga večkrat prebodemo z
vilicami in obložimo z naribanimi jabolki, zmešanimi z rozinami. Iz preostalega
testa naredimo mrežo po vrhu pite. Pečemo pol ure pri 180 stopinjah. Če je kaj
ostane, je prihodnji dan pita še boljša.
Ni komentarjev:
Objavite komentar