sreda, 18. januar 2017

Široki rezanci z bakalajem

Originalni istrski recept so »posutice«, to so nekakšne doma pripravljene testene krpice z bakalajem. Doma pripravljene sva z Johnom jedla v Istri, pri sosedih, bile so res izjemne. Servirali so jih tako, da so krpice pokapljali z oljčnim oljem, bakala pa so postregli zraven, tako da si si sproti sestavljal grižljaje iz testenin in bakalaja. Ob priložnosti, ko sva imela še nekaj bakalaja in domače široke rezance odločila, da jih  pripraviva na ta način. Edina razlika je bila v tem, da se je John odločil bakala kar vmešati med testenine. Tokrat sva imela doma samo običajne, še boljša kombinacija pa bi bila s koruznimi doma pripravljenimi.



široki rezanci (še bolje krpice)
oljčno olje
bakala
domače primorske oljke


Skuhane in odcejene široke rezance pokapljamo z oljčnim oljem ter dodamo še nekaj domačih oljk. Na rob krožnika denemo žlico ali dve bakalaja in uživamo v izbornih grižljajih. Lahko pa vse skupaj zmešamo, kot je to storil John.

Ni komentarjev:

Objavite komentar