nedelja, 15. januar 2017

Pohane polnjene pečene paprike

To je ena izmed jedi, katere se iz otroštva spominjam po bajnem okusu. Pripravljala jih je soseda, ki je kuhala kar nekaj takšnih dobrot, ki iz mojega praspomina izbrskajo ugodne občutke. Tako kot vanilice in denimo schindlerjeva torta, ki se je še nisem lotila. Pohane pečene paprike, polnjene s sirom sem z mislijo na otroštvo poskusila enkrat že pred leti, nekje v Makedoniji, a niso bile prave. Morda zato, ker so bile polnjene s kačkavaljem in ne z zdenka sirom.


rdeče podolgovate paprike
klasični zdenka sir
jajca
moka
drobtine
olje

Paprike spečemo na električni plošči, če te nimamo več na štedilniku, pa na teflonski ponvi. Pečemo jih tako, da se zapečejo do črnega in jih obračamo, da so zapečene po vseh straneh. Nato jih denemo v polivinilno vrečko, ki jo zavežemo in počakamo nekaj časa, da lupinica rahlo odstopi. Paprike olupimo in preko odprtine, kjer je bil pecelj odstranimo semenje. V paprike nadevamo klasični zdenka sir, ki smo ga podolž prepolovili (1-2 na papriko, odvisno od velikosti)  in jih zapremo z lesenim zobotrebcem. Paprike povaljamo najprej v moki, nato razžvrkljanem jajcu in na koncu v drobtinah. Spečemo jih v vročem olju in odcedimo na papirnati kuhinjski brisači.

Ni komentarjev:

Objavite komentar