nedelja, 22. januar 2017

Široki rezanci s piščancem in zelenjavo

Po Johnovo. John je namreč spet prijel za kuhalnico. Pa ne samo kuhalnice, ampak tudi desko in nož. To pomeni, da je celo pripravil vse sestavine (na pa po koncu pospravil, kot je to v navadi pri moških). Je pa poskušal nasvete o postopku – kako narezati in kaj gre v vok prej in kaj kasneje.


200 g širokih rezancev
100 g mesa piščančjih prsi
oljčno olje
1 čebula
4 stroki česna
¼ rdeče in ¼ zelene paprike
½ čilija
½ manjše bučke
4 češnjevi paradižniki
sol, poper
2 žlici sladke smetane

V voku najprej steklasto prepražimo čebulo, nato dodamo sesekljan česen, prepražimo toliko, da zadiši, ne pa porjavi (če porjavi, lahko vse skupaj zavržemo in začnemo znova). Dodamo na tanke rezine narezane piščančje prsi, prepražimo, nato pa še na trakove narezano papriko in čili. Dodamo še na julienne narezano bučko, pražimo, nato še na polovico prerezane češnjeve paradižnike. Solimo in popramo. Vse skupaj pražimo, dokler meso ni zapečeno in zelenjava mehka. Odstavimo z ognja in vmešamo še sladko smetano. John je po vrhu posul še na lističe narezan parmezan.

Ni komentarjev:

Objavite komentar