Od pirine pite sta mi ostala dva beljaka in iskala
sem idejo, kaj storiti z njimi. Že nekaj časa sem ob odličnih hoferjevih
piškotih s semeni Gebäck
mit Sonnenblumenkernen
ali nekaj podobnega (Hofer HvalaJ)
razmišljala, da bi jih pripravila sama. Tile sicer niso povsem enaki, so pa
nekaj podobnega. Mehkejša različica.
2 beljaka
50 g ovsenih kosmičev
100 g luščenega sezama
100 g sončničnih semen
2 žlici trsnega sladkorja
100 g drobno mletih lešnikov
2 žlici pirine moke
Ovsene kosmiče namočimo za kakšno uro in jih dobro
ožamemo. Vse sestavine zmešamo in s čajno žličko naložimo kupčke vsaksebi na
peki papir. Kupčke s taisto žličko sploščimo in jih pečemo približno 10 minut
na 180 stopinjah. Das ist alles.
Ni komentarjev:
Objavite komentar