Pripravljala sem jih že po različnih receptih, od
takih, kjer v mleko vmešamo samo s sladkorjem stepene rumenjake pa do z
vaniljevim pudingom prelitih kep. Po nekaterih receptih morajo biti kepe z
vaniljevo omako povsem ohlajene, po drugih še tople. Po različici iz Johnovega mladostnega
spomina, pa morajo biti beljakove kepe hladne, vaniljev preliv pa še vroč.
Morda pa bi to lahko bila res prava različica, ker na sneg ne asociira le
belina stepenih beljakov, ampak tudi njihova temperatura.
4 dl mleka
½ vrečke vaniljinega pudinga
2 pokrovčka ruma
1 vanilin sladkor
Beljaka stepemo v sneg. 3 dl mleka zavremo in vanj
polagamo žličnike iz snega in jih med kuho obrnemo, da rahlo zakrknejo po obeh
straneh. Snežene kepe nadevamo v posodo in jo denemo v zamrzovalnik za čas, ko
bomo skuhali še vaniljev preliv. V preostanku hladnega mleka razžvrkljamo
pudingov prašek, rumenjaka, sladkor in rum. Dobljeno rahlo vmešamo v mleko, kjer
smo prej pokuhali beljakov sneg. Ob stalnem mešanju počakamo, da preliv zavre,
nato ga prelijemo preko ohlajenih sneženih kep.
Ni komentarjev:
Objavite komentar