Tudi
biskvit z breskvami pride v poštev poleti, ko imamo na razpolago sočne domače
breskve. Spet sem uporabila preizkušen recept za biskvit, ki se najbolj obnese
za tovrstne kolače.
150 g moke
50 g škroba
2 dl grškega jogurta
4 jajca
80 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
1 pecilni prašek
ščepec soli
1 dl oljčnega olja (v original receptu je sončnično)
breskve
Stepemo beljake. Penasto umešamo rumenjake s
sladkorji, dodamo jogurt in sol. Previdno vmešamo še sneg in s pecilnim praškom
presejano moko. Testo nalijemo v model in nanj naložimo krhlje
breskev. Pečemo ga 45 minut na 170 stopinjah. V recepturi piše, da prvih 40
minut pečice ne odpiramo. Po želji ga posujemo s sladkorjem v prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar