torek, 3. november 2020

Biskvit z breskvami


Tudi biskvit z breskvami pride v poštev poleti, ko imamo na razpolago sočne domače breskve. Spet sem uporabila preizkušen recept za biskvit, ki se najbolj obnese za tovrstne kolače.




150 g moke

50 g škroba

2 dl grškega jogurta

4 jajca

80 g sladkorja

1 vaniljin sladkor

1 pecilni prašek

ščepec soli

1 dl oljčnega olja (v original receptu je sončnično)

breskve

Stepemo beljake. Penasto umešamo rumenjake s sladkorji, dodamo jogurt in sol. Previdno vmešamo še sneg in s pecilnim praškom presejano moko. Testo nalijemo v model in nanj naložimo krhlje breskev. Pečemo ga 45 minut na 170 stopinjah. V recepturi piše, da prvih 40 minut pečice ne odpiramo. Po želji ga posujemo s sladkorjem v prahu.

Ni komentarjev:

Objavite komentar