Pravzaprav
to ni zagrebška rezina, ampak ob pripravi sem dobila to asociacijo zaradi
čokolade na tovrstni rezini. Zagrebška je pravzaprav kremšnita, ki ima po vrhu
še prelito čokolado. Ne vem pa, če me spomin ne vara, če niso v slaščičarni
Gris v Stari Ljubljani nekoč prodajali rezine pod tem imenom s čokoladno kremo.
Od tod najbrž moja asociacija.
Tole
je enostavna varianta s pudingovo kremo.
Za okrogel model premera 16 cm
vrečka
čokoladnega pudinga
½
litra mleka
3
listi želatine
listnato
testo
2 dl
sladke smetane
kremfix
kakav
V
pekaču s snemljivim obodom, katerega dno ste obložili s peki papirjem najprej
spečete listnato testo. Ko se ohladi, obod na notranji strani premažete z
maslom in obližite s peki papirjem. Tako bo pekač pripravljen za vlivanje
kreme.
Želatino
namočimo v hladni vodi. Skuhamo puding po receptu na vrečki in vanj vmešamo
želatino. Zmes vlijemo v pripravljen pekač na dno iz listnatega testa. Ko se
ohladi nanjo nadevamo s kremfixom stepeno smetano in posujemo s kakavom. Naj bo
še nekaj časa v hladilniku (če boste zdržali).
Ni komentarjev:
Objavite komentar