torek, 17. november 2020

Zagrebška rezina


Pravzaprav to ni zagrebška rezina, ampak ob pripravi sem dobila to asociacijo zaradi čokolade na tovrstni rezini. Zagrebška je pravzaprav kremšnita, ki ima po vrhu še prelito čokolado. Ne vem pa, če me spomin ne vara, če niso v slaščičarni Gris v Stari Ljubljani nekoč prodajali rezine pod tem imenom s čokoladno kremo. Od tod najbrž moja asociacija.

Tole je enostavna varianta s pudingovo kremo.




Za okrogel model premera 16 cm

vrečka čokoladnega pudinga

½ litra mleka

3 listi želatine

listnato testo

2 dl sladke smetane

kremfix

kakav

V pekaču s snemljivim obodom, katerega dno ste obložili s peki papirjem najprej spečete listnato testo. Ko se ohladi, obod na notranji strani premažete z maslom in obližite s peki papirjem. Tako bo pekač pripravljen za vlivanje kreme.

Želatino namočimo v hladni vodi. Skuhamo puding po receptu na vrečki in vanj vmešamo želatino. Zmes vlijemo v pripravljen pekač na dno iz listnatega testa. Ko se ohladi nanjo nadevamo s kremfixom stepeno smetano in posujemo s kakavom. Naj bo še nekaj časa v hladilniku (če boste zdržali).

Ni komentarjev:

Objavite komentar