Fige
rodijo dvakrat v letu, poletne so bolj sočne, jesenske slajše. Katerekoli lahko
uporabimo za tale odličen figov kolač. Spet sem uporabila preizkušen recept za
biskvit, ki se najbolj obnese za tovrstne kolače.
50 g škroba
2 dl grškega jogurta
4 jajca
80 g sladkorja
1 vaniljin sladkor
1 pecilni prašek
ščepec soli
1 dl oljčnega olja (v original receptu je sončnično)
fige
Stepemo beljake. Penasto umešamo rumenjake s
sladkorji, dodamo jogurt in sol. Previdno vmešamo še sneg in s pecilnim praškom
presejano moko. Testo nalijemo v model in nanj vložimo polovice fig. Posujemo
jih s kristalnim sladkorjem. Pečemo ga 45 minut na 170 stopinjah. V recepturi
piše, da prvih 40 minut pečice ne odpiramo. Po želji ga posujemo s sladkorjem v
prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar