polnozrnato vlečeno testo
1 kg naribane jedilne buče
rozine
naribana limonina lupinica
nasekljan oranžat
cimet
5 žlic rjavega sladkorja
2 pokrovčka ruma
2 dl kisle smetane
1 jajce
1 vanilin sladkor
100 g margarine (masla)
drobtine
sladka smetana za premaz
Za nadev zmešamo naribano bučo, rozine, limonino
lupinico, oranžat, cimet, rum in rjavi sladkor. Še bolje je, če naribano bučo skupaj s sladkorjem popreje še malo podušimo na maslu, da dobimo bolj mil okus. Posebej stepemo jajce s kislo
smetano in vanilinim sladkorjem. List vlečenega testa najprej namažemo z
margarino, posujemo z drobtinami, bučami in kislo smetano. Štrudelj zavijemo in
položimo na pekač, obložen s peki papirjem. Testo in maso seveda razporejamo
tako, da se nam na koncu vse izide. Zavitke premažemo s sladko smetano, ki pa
jo lahko nadomestimo tudi s kombinacijo stopljene margarine in mleka. Margarino
v tem receptu seveda lahko nadomestimo z maslom ali pa s kokosovo maščobo.
Maslo daje sladici sicer bolj prefinjen okus, je pa tudi težje za želodec.
Štrudelj pečemo na 180 stopinjah kakšnih 40 minut. Če skorja začenja črneti, ga
prekrijemo z aluminjasto folijo. Ponujenega lahko potresemo s sladkorjem v
prahu.
Ni komentarjev:
Objavite komentar