Biskvitna
osnova
2 jajci
60 g sladkorja v prahu
1 vrečka vaniljinega sladkorja
pol ščepca soli
60 g moke
pol žličke pecilnega
1 vrstica temne čokolade
Jajci, sladkor in solzmešamo v svetlo, skoraj belo
kremo. Moko presejemo na kremo skupaj s pecilnim praškom in previdno vmešamo. Dodamo
še stopljeno čokolado. Testo vlijemo v model za torto. Spodnji del oblečemo v
peki papir, obod premažemo z maslom ali margarino in posujemo z moko. Pečemo 10
– 15 minut na 180 stopinjah.
Nadev
600 g svežih jagod
125 g sladkorja
350 g jogurta
4 žlice limoninega soka
9 listov bele želatine
400 g sladke smetane
Polovico jagod zmeljemo, jih zmešamo s sladkorjem,
jogurtom in limoninim sokom. Želatino namočimo v mrzlo vodo in še mokro razpustimo
na zmernem ognju. Nato jo vmešamo v jagodno kremo in jo damo na hladno. Sladko
smetano čvrsto stepemo. Brž ko se začne jagodna krema strjevati, zamešamo vanjo
stepeno smetano, jo zlijemo na biskvitno dno in gladko poravnamo. Čez nekaj
minut porazdelimo po jagodni kremi polovice preostalih svežih jagod. Torto
pokrijemo in jo damo vsaj za dve uri v hladilnik. Preden jo ponudimo odstranimo
tortni obroč.
Ni komentarjev:
Objavite komentar