Tale recept je rezultat trenutka in možnosti. Pripravila sem jo v Madridu, prav na hitro, ker se je hčeri že mudilo na uro flamenka. Najprej je bilo mišljeno, da bi bila pripravljena z rukolo, a v sicer dobro založeni samopostrežni trgovini pri postaji Principe Pio, je ni bilo. Mislim, da je usoda prinesla še boljšo kombinacijo - z mlado špinačo. Sicer gre gorgonzola idealno skupaj z rdečim radičem (takšno kombinacijo najdemo v Trentino Alto Adige), a v tem primeru na pizzo ne bi dajala paradižnika. Na tejle pa je bil, spodaj prav na tanko namazan, le za okus. Pizza na sliki še malo brbota, bila je posneta takoj po tem, ko je prišla iz pečice.
olivno olje
drobno sesekljana paradižnikova sredica
sol
bazilika
mlada špinača
gorgonzola
mozzarela
Testo za pizzo na tenko namažemo z olivnim oljem, nato še, prav tako na tenko, s paradižnikom. Malo posolimo in potresemo z malo nasekljane bazilike. Potresemo z mlado špinačo in nanjo na koščke natrgamo gorgonzolo. Pizzo denemo v ogreto pečico na 230 stopinj. Pečemo, dokler robovi ne začnejo dobivati rjavkaste barve. Nanjo naložimo še na rezine narezano mozzarelo in jo v pečico potisnemo še za kakšno minuto, toliko, da se sir zmehča. Voilà.
.
.
Ni komentarjev:
Objavite komentar