Testo
¼ litra mleka
62,5 g surovega masla
20 g svežega kvasa (1/2 vrečke suhega)
ščep sladkorja
1/8 žličke soli
1 jajce
500 g moke
Polnilo
sir feta
Mleko pogrejemo s surovim maslom, nato v njem
gladko razmešamo zdrobljen kvas, sladkor, sol, jajce in malo moke. Moko denemo
v veliko skledo in jo prelijemo s kvasovo mešanico. Mesimo, dokler testo ne odstopi
od posode in dobi svilnato površino. Pokrito s krpo naj vzhaja kakšno uro.
Kvašeno testo razvaljamo, ga razrežemo na primerno velike trikotnike, nanje
položimo koščke fete in oblikujemo rogljičke. Pečemo ji na 200 stopinjah,
približno 15 minut. Se pa pečica od pečice razlikuje, tako da moramo peko
pozorno spremljati, da se rogljički ne bi prepekli.
Ni komentarjev:
Objavite komentar