četrtek, 11. april 2013

Rogljički s feto

Tele rogljičke pripravlja mlajša hči. Nekaj podobnega je njena soplesalka nekoč prinesla na plesno tekmovanje. Kot prigrizek med dolgim čakanjem na nastope. Hčeri so bili tako všeč, da sva enkrat poiskali primeren recept za kvašeno testo. Če me spomin ne vara, je to recept za piroške iz Velike knjige o peki. Spekla jih je z lastnim navdihom, bili so odlični. Od takrat so v njeni domeni. In vsake toliko se kar pojavijo v kuhinji.


Testo
¼ litra mleka
62,5 g surovega masla
20 g svežega kvasa (1/2 vrečke suhega)
ščep sladkorja
1/8 žličke soli
1 jajce
500 g moke
Polnilo
sir feta

Mleko pogrejemo s surovim maslom, nato v njem gladko razmešamo zdrobljen kvas, sladkor, sol, jajce in malo moke. Moko denemo v veliko skledo in jo prelijemo s kvasovo mešanico. Mesimo, dokler testo ne odstopi od posode in dobi svilnato površino. Pokrito s krpo naj vzhaja kakšno uro. Kvašeno testo razvaljamo, ga razrežemo na primerno velike trikotnike, nanje položimo koščke fete in oblikujemo rogljičke. Pečemo ji na 200 stopinjah, približno 15 minut. Se pa pečica od pečice razlikuje, tako da moramo peko pozorno spremljati, da se rogljički ne bi prepekli.

Ni komentarjev:

Objavite komentar