kuskus
olivno olje
por ali čebula
česen
paprika
čili
bučke
češnjevi paradižniki
sol, poper
začimbe po okusu
Vrelo in osoljeno vodo odstavimo od ognja, vanjo
vmešamo kuskus, ga pokrijemo in tako pustimo deset minut. Razmerje je ena proti
ena, količino pa odmerimo po občutku, glede na potrebe. Nič hudega, če se nam
kuskusa nakuha nekoliko več. Shranimo ga v hladilnik in ga za večerjo ali
zajtrk pojemo z vročim mlekom.
Na olivnem olju popražimo nasekljan por ali čebulo,
na večje kose narezan česen, na trakove papriko in čili, na polovične kolobarčke narezane bučke. Prepražimo, da se
zmehča, a ne porjavi. Dodamo še češnjeve paradižnike in začinimo po okusu. Odvisno
kakšen akcent jedi želimo. Mediteranski, arabski, azijski ali celinski. Kuskus
denemo na krožnik in po njem razporedimo zelenjavo. In to je vse.
Ni komentarjev:
Objavite komentar