petek, 14. junij 2013

Kuskus z zelenjavo

Ena od jedi, ki jo rade skuhajo moje hčere. Je lahka in preprosta za pripravo. Poleg tega ni nujno, da imate na zalogi nevemkakšno zelenjavo. Enostavno pogledate po hladilniku, kaj vam je še ostalo.


kuskus
olivno olje
por ali čebula
česen
paprika
čili
bučke
češnjevi paradižniki
sol, poper
začimbe po okusu

Vrelo in osoljeno vodo odstavimo od ognja, vanjo vmešamo kuskus, ga pokrijemo in tako pustimo deset minut. Razmerje je ena proti ena, količino pa odmerimo po občutku, glede na potrebe. Nič hudega, če se nam kuskusa nakuha nekoliko več. Shranimo ga v hladilnik in ga za večerjo ali zajtrk pojemo z vročim mlekom.

Na olivnem olju popražimo nasekljan por ali čebulo, na večje kose narezan česen, na trakove papriko in čili, na polovične kolobarčke narezane bučke. Prepražimo, da se zmehča, a ne porjavi. Dodamo še češnjeve paradižnike in začinimo po okusu. Odvisno kakšen akcent jedi želimo. Mediteranski, arabski, azijski ali celinski. Kuskus denemo na krožnik in po njem razporedimo zelenjavo. In to je vse.

Ni komentarjev:

Objavite komentar