Zdrava jed, polna dobrih sestavin. Lahko jo
pripravimo tudi s kakšno drugo zelenjavo. Danes so bile na vrsti bučke.
Za 4 osebe
250 g pirine kaše
olivno olje
2 čebuli
4 stroki česna
2 bučki
1 paradižnik
mediteranske začimbe (bazilika, origano, timijan,
rožmarin, lovor)
sol, poper
Pirino kašo skuhamo po navodilih na ovitku. V ponev
na hladno olivno olje denemo nasekljano čebulo, pražimo, da se zmehča. Dodamo
na kolobarčke narezane bučke in na lističe narezan česen. Pražimo. Solimo,
popramo in dodamo nasekljane mediteranske začimbe. Dodamo še na kockice narezan
paradižnik. Kuhljamo še pet do deset minut. V bučkino omako vmešamo kuhano in
odcejeno pirino kašo. Premešamo in ponudimo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar