petek, 28. junij 2013

Pirina kaša z bučkami

Zdrava jed, polna dobrih sestavin. Lahko jo pripravimo tudi s kakšno drugo zelenjavo. Danes so bile na vrsti bučke.

Za 4 osebe
250 g pirine kaše
olivno olje
2 čebuli
4 stroki česna
2 bučki
1 paradižnik
mediteranske začimbe (bazilika, origano, timijan, rožmarin, lovor)
sol, poper

Pirino kašo skuhamo po navodilih na ovitku. V ponev na hladno olivno olje denemo nasekljano čebulo, pražimo, da se zmehča. Dodamo na kolobarčke narezane bučke in na lističe narezan česen. Pražimo. Solimo, popramo in dodamo nasekljane mediteranske začimbe. Dodamo še na kockice narezan paradižnik. Kuhljamo še pet do deset minut. V bučkino omako vmešamo kuhano in odcejeno pirino kašo. Premešamo in ponudimo.



Ni komentarjev:

Objavite komentar