torek, 25. junij 2013

Zrezki z gorčično omako z rdečim poprom

Če želimo na hitro popečene zrezke še nekoliko začiniti, jim na koncu dokuhamo še nekoliko pikanten preliv.


zrezki mlade govedi
olivno olje
sol, sveže mlet poper
gorčica

Zrezke najprej za nekaj časa mariniramo s soljo, sveže mletim poprom in olivnim oljem. Pred peko eno stran zrezkov premažemo z gorčico. Nanesemo lahko kar nekoliko debelejši sloj. Na hitro jih popečemo v ogreti ponvi po obeh straneh tako, da jih najprej opečemo po nenamazani strani. Meso naj na sredini ostane še nekoliko rožnato. Zrezke odložimo na krožnik, v ponvi pa dokončamo omako. Dolijemo malo vode in dodamo še nekaj žličk gorčice ter zrnje rdečega popra. Viri pravijo, da največ ducat na osebo, ker v večjih količinah lahko učinkuje toksično. Zrezke serviramo prelite s to čudovito omako.

Ni komentarjev:

Objavite komentar