petek, 28. junij 2013

Vaniljin puding z breskvami

Ko vidim breskve, se vedno spomnim počitnic v poreškem kempu, ki ga ni več. V majhnih lesenih hišicah s polknicami, malo kuhinjo in sobico z dvema pogradoma in balkonom z leseno ograjo. Zložljivih postelj, viseče mreže in mize pred hišo. Ob tej mizi sem pod borovci skozi katere je pronicalo sonce, iz bele skodelice jedla sočne breskve, posute s kristalnim sladkorjem. Včasih pa prelite z vaniljinim pudingom.


Za 4 osebe
2 sočni breskvi
2 žlički kristalnega sladkorja
1 vaniljin puding
½ litra mleka
še 3 žlice sladkorja


Breskve narežemo na čolničke in jih razporedimo v štiri skodelice. Posujemo jih s kristalnim sladkorjem in prelijemo v vaniljevim pudingom. Ponudimo dobro ohlajene.

Ni komentarjev:

Objavite komentar