In zdaj še jed, zaradi katere sta se krompirjeva in kumarična solata znašli pred njo na blogu. Za to, da bomo imeli za kosilo na
krožniku sardele, smo se odločili kakšni dve uri pred tem, ko smo kot zapozneli
obiskovalci, tik pred zapiranjem, pridrveli v vodnjansko ribarnico, po tem, ko
smo v lokalni vinariji nabavili odprto malvazijo in merlot cabernet. Ker smo
bili pozni, so imeli le še gojene brancine na ledu, eno skušo ter celo kašeto
svežih sardelic. Ni kaj, odločitev je padla. Danes bodo sardele. To ribo sicer
težko najdeš še v kakšni gostilni, vsi strežejo bolj sofisticirano belo ribo,
pa čeprav je gojena. Zato vsake toliko ni boljšega od naravne in divje sardele
na gradeli.
Za 4 osebe
1 kg sardelic
malo grobe soli za po vrhu
Ni komentarjev:
Objavite komentar