ponedeljek, 3. junij 2013

Fetucini s šparglji

Z vrtnimi. Ta čas divjih namreč ni več dobiti. Jed bo najboljša, če jo naredimo z domačimi širokimi rezanci. Testo naredimo po receptu, kot je opisan pri pripravi domačih tortelinov. Rezance pa pripravimo s pomočjo strojčka. Pravijo, da je najboljši Imperia. Meni se obnese. Še en namig. Šparglji imajo tako značilen lasten okus, da ga je škoda kvariti z raznimi začimbami. V tako omako sodita samo sol in poper.
Upam, da mi ne zamerite, če je tokrat uvod nekoliko krajši. Tisti, ki se vam mudi s kuho, boste najbrž celo z veseljem sprejeli ta odklon.


Za 4 osebe
400 g fetucinov (širokih rezancev)
Oljčno olje
1 šopek vrtnih špargljev
1 dl belega vina
malo sladke smetane
nariban parmezan

Zelenim vrtnim špargljem olupimo spodnjo tretjino. Stebelca narežemo na kolobarčke. Vršičke, ki so mehkejši, pustimo nekaj centimetrov dolge.  Na še hladno oljčno olje v ponvi denemo kolobarčke špargljev in jih malo prepražimo. Dodamo vino, popramo in solimo ter kuhamo približno dvajset minut. Dodamo še vršičke in kuhljamo še pet minut. Odstavimo z ognja, vmešamo nariban parmezan in malo sladke smetane. V omako stresemo medtem skuhane rezance, premešamo in ponudimo. S kozarcem belega.

Ni komentarjev:

Objavite komentar