500 g pirine moke
360 g polnozrnate moke
240 g ostre moke
1 vrečka suhega kvasa
3 žlice sladkorja
3 čajne žličke soli
470 ml mlačne vode
1 vrečka suhega kvasa
3 žlice sladkorja
3 čajne žličke soli
470 ml mlačne vode
2 žlici olivnega olja
V veliki skledi zamesimo testo.
Pokrijemo s krpo in pustim vzhajati kakšni dve uri. Premesimo (takrat lahko
dodamo tudi semena). Oblikujemo hlebce, štruce ali kaj drugega in zložimo na
pekač. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati še kakšno uro. Štruce poškropimo
z vodo in gremo z njimi v pečico, segreto na 230 stopinj. Pečemo 10 minut, še
enkrat poškropimo in zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj ter pečemo še
kakšnih 10 do 15 minut. Štruce s hrustljavo skorjico položimo na rešetko, da se
ohladijo.
Ni komentarjev:
Objavite komentar