torek, 25. junij 2013

Pirinopolnozrnat kruh


500 g pirine moke
360 g polnozrnate moke
240 g ostre moke
1 vrečka suhega kvasa
3 žlice sladkorja
3 čajne žličke soli
470 ml mlačne vode
2 žlici olivnega olja


V veliki skledi zamesimo testo. Pokrijemo s krpo in pustim vzhajati kakšni dve uri. Premesimo (takrat lahko dodamo tudi semena). Oblikujemo hlebce, štruce ali kaj drugega in zložimo na pekač. Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati še kakšno uro. Štruce poškropimo z vodo in gremo z njimi v pečico, segreto na 230 stopinj. Pečemo 10 minut, še enkrat poškropimo in zmanjšamo temperaturo na 180 stopinj ter pečemo še kakšnih 10 do 15 minut. Štruce s hrustljavo skorjico položimo na rešetko, da se ohladijo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar