sreda, 12. marec 2014

Čokoladni arancini

V čokolado oblečena kandirana pomarančna lupinica. S temi čokolatini sem se prvič srečala na bruseljskem letališču, ko sem z okusom na brbončicah izbirala čokoladne bombone iz steklene vitrine in jih je prodajalka previdno zlagala v škatlo. In za sveže čokoladne bonbone iz vitrine sem prvič slišala od moje blogovske spremljevalke iz Ohia, ko mi je ob nevemkateri priložnosti pripovedovala o njih. In prav ob tej različici čokolatinov pa se spomnim moje sošolke, ki jih obožuje in jih je kupovala prav tam. Prav zanimivo je, kako se ob kakšnih stvareh ali pa priložnosti, vedno spomnimo istih ljudi in dogodkov. In prav velikokrat se zgodi, da se ti ljudje sploh ne spominjajo teh situacij. In obratno. Velikokrat se mi je zgodilo, ko mi je kdo od prijateljev ali znancev omenil mene v povezavi z nekim dogodkom. Pa se ga sploh ne spominjam. Spomini so torej različni. Čokoladni arancini pa odlični.


4 bio pomaranče
250 g sladkorja
500 ml vode
čokoladni obliv

Pomaranče olupimo in jih narežemo na trakove. Namakamo jih 2 – 3 dni v vodi v hladilniku tako, da dvakrat na dan vodo zamenjamo. Lupinice odcedimo in jih kuhamo v vodi toliko časa, da se nekoliko zmehčajo. Dodamo sladkor in kuhljamo z občasnim mešanjem toliko, da voda skoraj izpari. Lupinice še vroče pomakamo v raztopljen čokoladni obliv in jih polagamo na peki papir, lahko pa tudi na rešetko, če smo tako kuharsko opremljeni.

Ni komentarjev:

Objavite komentar