sreda, 8. julij 2015

Krostata z borovnicami

Avtorica tele krostate je bila spet prijateljica iz romantične hiške na robu Ljubljane, kjer smo že večkrat uživale v njenih dobrotah. Tokrat smo se dobile samo na popoldanskem šampanjčku in krostati. Vmes pa seveda pregledale okrasni in zelenjavni vrt in izmenjale izkušnje o zadnjih prebranih knjigah.


Za okrogli pekač
polovico zavitka dvojnega listnatega testa
borovnice (lahko tudi zamrznjene)
2 dl sladke smetane
2 jajci
vaniljin sladkor
2 žlici sladkorja

Testo razvaljamo na tanko in ga položimo na pekač, obložen s peki papirjem tako, da bo imelo kakšna 2 cm roba zavihanega navzgor. Večkrat ga prebodemo z vilicami. Nanj naložimo borovnice. Zalijemo z jajci, ki smo jih razžvrkljali skupaj s smetano in sladkorji. Krostato porinemo v pečico in jo pečemo tričetrt ure na 180 stopinjah, odvisno od pečice in želenega izgleda.

Ni komentarjev:

Objavite komentar