Avtorica tele krostate je bila spet prijateljica iz
romantične hiške na robu Ljubljane, kjer smo že večkrat uživale v njenih
dobrotah. Tokrat smo se dobile samo na popoldanskem šampanjčku in krostati.
Vmes pa seveda pregledale okrasni in zelenjavni vrt in izmenjale izkušnje o
zadnjih prebranih knjigah.
Za okrogli
pekač
polovico zavitka dvojnega listnatega testa
borovnice (lahko tudi zamrznjene)
2 dl sladke smetane
2 jajci
vaniljin sladkor
2 žlici sladkorja
Testo razvaljamo na tanko in ga položimo na pekač,
obložen s peki papirjem tako, da bo imelo kakšna 2 cm roba zavihanega navzgor.
Večkrat ga prebodemo z vilicami. Nanj naložimo borovnice. Zalijemo z jajci, ki
smo jih razžvrkljali skupaj s smetano in sladkorji. Krostato porinemo v pečico
in jo pečemo tričetrt ure na 180 stopinjah, odvisno od pečice in želenega
izgleda.
Ni komentarjev:
Objavite komentar