petek, 31. julij 2015

Rdeči polpeti

Saj niso rdeči, samo sestavine so bolj rdeče. Morda bi lahko dodali še rezine kuhane pese, pa bi bila moč antioksidantov še večja. Polpete z radičem sem sicer že opisovala v tem blogu, tudi v kombinaciji s pršutom. Je pa bil postopek priprave nekoliko drugačen. Tam sem v zmes za polpete dela sveže sestavine, tu pa sem jih prej prepražila.
Se ponavljam, a kaj ko se je primerila spet enaka situacija, ko doma ni bilo namensko nakupljenega živeža, v trgovino pa bi se bilo treba odpraviti posebej zato.


Za 2 osebi
4 listi radiča palla rossa
4 rezine pršuta
1 rdeča čebula
1 kos kruha
malo mleka
1 jajce
sol, poper, muškatni orešček
malo drobtin za zgostitev
oljčno olje

Kruh namočimo v primerni količini mleka, če smo ga deli preveč, kruh raje ožamemo. Na oljčnem olju prepražimo na polovične kolobarčke narezano čebulo in na trakove narezan pršut, dodamo še narezan radič in kuhljamo pet minut na majhnem ognju. Ohlajeno zmešamo z namočenim kruhom, jajcem in začimbami. Dodamo še nekaj drobtin, toliko, da je masa primerna za oblikovanje polpetov. Polpete na obeh straneh zlato ocvremo v vročem oljčnem olju. Ko so pečeni, jih polagamo na kuhinjski papir, ki popije odvečno maščobo.

Postrežemo z rdečim zeljem, rdečo peso in rdečim vinom, najbolje geografsko zaščitenim teranom.

Ni komentarjev:

Objavite komentar