petek, 31. julij 2015

Svedrčki z radičem in gorgonzolo

Že pri receptu za rižoto z radičem sem opisovala, da sem se s to kombinacijo prvič srečala v Trentinskem Zgornjem Poadižju, najprej na pici, potem še pri testeninah. Nekoliko kasneje pa tudi v Ljubljani, ko sta bila radič in gorgonzola, skupaj s sladko smetano in orehi pripravljena kot izjemen namaz. Pa še enkrat v Ljubljani, ko so v priznani piceriji na pico v tej kombinaciji dajali svež radič. Napaka.
Omako za testenine lahko pripravljamo na dva načina. Pri prvem v vrelo sladko smetano vmešamo na koščke narezan radič in ga kuhljamo, pri drugem najprej na oljčnem olju podušimo radič, sladko smetano pa dodamo prav na koncu. Pri tem receptu sem uporabila drugo možnost, ker uporabimo manj smetane, jed pa je tako precej lažja.


Za 2 osebi
200 g svedrčkov (fussili) ali metuljčkov (farfalle)
oljčno olje
10 listov rdečega radiča
10 dkg gorgonzole
0,5 dl sladke smetane
sol

Na oljčnem olju prepražimo na trakove nasekljan radič in ga dušimo v pokriti posodi pet do deset minut. Dodamo sladko smetano in na koščke narezano gorgonzolo in premešamo, da se gorgonzola raztopi. Vmešamo še kuhane testenine in postrežemo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar