ponedeljek, 27. julij 2015

Bučkin narastek

Bil je eden izmed vročih poletnih dni, v katerih pretežka hrana enostavno ne prija. Kakšna mastna hrana ali meso. In bilo je obdobje zorenja bučk, ko jih dobivamo iz vseh koncev in jih porabljamo na vse možne načine. Najprej sem imela v mislih polpete, a sem se prav zaradi vročine lotila nežnejše možnosti priprave – brez cvrtja. Narastek je pripravljen brez moke, glavna sestavina so bučke in jajca, zato bi se mu lahko reklo tudi omleta.
Pri bučkah je zelo pomembno, da se prepričamo, če niso grenke. Ena grenka bučka, (torej ne samo preveč kuharjev), nam lahko namreč zagreni okus cele jedi, ki je tako zanič, da jo moramo zavreči. Škoda, ne samo zaradi kosila, ampak tudi zaradi tega, ker se hrane enostavno ne meče stran.


bučke
jajca
sveža mediteranska zelišča
muškatni orešček
sol, poper

Če so bučke večje, jih olupimo in jim odstranimo semena. Nekaj jih naribamo, nekaj pa narežemo na kolobarčke. Jajca stepemo, dodamo nariban muškatni orešček, sveža mediteranska zelišča, sol in poper. Vmešamo še bučke in nalijemo v primerno velik pekač, da nalito teeto ni pretanko, mora ga biti vsaj dva centimetra. Pečemo na 180 stopinjah dokler ni ravno prav pečeno.

Ni komentarjev:

Objavite komentar