Bil je eden izmed vročih poletnih dni, v katerih
pretežka hrana enostavno ne prija. Kakšna mastna hrana ali meso. In bilo je
obdobje zorenja bučk, ko jih dobivamo iz vseh koncev in jih porabljamo na vse
možne načine. Najprej sem imela v mislih polpete, a sem se prav zaradi vročine
lotila nežnejše možnosti priprave – brez cvrtja. Narastek je pripravljen brez
moke, glavna sestavina so bučke in jajca, zato bi se mu lahko reklo tudi
omleta.
Pri bučkah je zelo pomembno, da se prepričamo, če
niso grenke. Ena grenka bučka, (torej ne samo preveč kuharjev), nam lahko
namreč zagreni okus cele jedi, ki je tako zanič, da jo moramo zavreči. Škoda,
ne samo zaradi kosila, ampak tudi zaradi tega, ker se hrane enostavno ne meče
stran.
bučke
jajca
sveža mediteranska zelišča
muškatni orešček
sol, poper
Če so bučke večje, jih olupimo in jim odstranimo
semena. Nekaj jih naribamo, nekaj pa narežemo na kolobarčke. Jajca stepemo,
dodamo nariban muškatni orešček, sveža mediteranska zelišča, sol in poper.
Vmešamo še bučke in nalijemo v primerno velik pekač, da nalito teeto ni
pretanko, mora ga biti vsaj dva centimetra. Pečemo na 180 stopinjah dokler ni
ravno prav pečeno.
Ni komentarjev:
Objavite komentar